неділю, 13 березня 2016 р.

Шевченкова весна


Коли починають танути сніги,коли починає пробуджуватися все живе у природі - починається Шевченкова весна. В цю березневу пору все дихає пам’ятю великого Кобзаря. І нас сьогодні покликала щира і незгасна любов до великого сина українського народу,одного з найславетніших поетів людства, провісника «Сім’ї  вольної, нової» - Тараса Григоровича Шевченка.
Біля пам'ятника Великому Кобзареві працівниками НД і бібліотеки, церковним урядом під керівництвом о.Миколи, школою, громадою села проведено літературно-музичну композицію "Душа поетова святая живе в святих його речах".


У приміщенні бібліотеки протягом тижня створено викладку літератури 

"Читаємо Т.Г Шевченка".




"Він був сином мужа, а став володарем у царстві духа. Він був кріпаком, а став велетнем у царстві людської культури. Він був самоуком, а вказав нові світи і вільні шляхи професорам і книжним ученим. Десять літ він томився під вагою російської солдатської муштри, а для волі Росії зробив більше, ніж десять переможних армій. Доля переслідувала його в житті, скільки лиш могла, та вона не зуміла перетворити золота його душі в щастя для нього самого." І.Франко.




Немає коментарів:

Дописати коментар