субота, 19 жовтня 2019 р.

Мандрівка у світ книг


Цього тижня в нашій бібліотеці було весело і гамірно. Кожного дня тут проводилися екскурсії для учнів молодших класів. Дітки з першого класу нової української школи вперше потрапили в бібліотеку і ознайомилися з правилами запису до книгарні та користування книгами.


Розповідями про нашу світлицю, про різноманіття книг, про особливості розміщення та зберігання ми розпочали цікаву мандрівку.  Про книгосховище та каталоги, про енциклопедії і довідники дітям розповідав "господар бібліотеки", "старожил" та "всезнайко" Дідусь Мудрагель, якому 1765 років.

Наша мандрівка проходила такими станціями: "Різноманітний світ книг", "Прочитав казку - склади пазл", "Дива трапляються", де про свої пригоди розповідав Чудове Чудовисько, на Червоному Стільці діти змогли загадати свої найпотаємніші бажання, навіть Золотий Шоколадний Батончик став квитком до шоколадної фабрики. 
На наступній станції ми перенеслися на тисячі років до нашої ери, де господарювали Велетні Динозаври.

Наступним етапом мандрівки стала цікава та захоплююча гра - " Впізнай з якої казки". На зустріч з дітками були запрошені казкові персонажі, але чомусь вони не змогли завітати до нас, тому вайбером надіслали телеграми, де вказали причини їхньої відсутності. Нажаль  повідомлення були не підписані, але по змісту діти швидко здогадалися хто автор.

На завершення екскурсії сама Книга "звернулася" до маленьких читачів з проханням про належне користування усіма книгами, які потрапляють до їхніх рук. 

Ця мандрівка відкрила дітям новий, невідомий світ бібліотеки. Вони зрозуміли, що читати це круто, цікаво і потрібно.

Немає коментарів:

Дописати коментар