середу, 21 квітня 2021 р.

Барвінок рекомендує

Сучасна українська дитяча періодика – одна із галузей дитячої літератури. Вона  покликана популяризувати провідні пізнавальні та педагогічні  ідеї, знайомити юних читачів із творами сучасних українських та зарубіжних письменників, розповідати про нові досягнення та події у житті людства, пропагувати морально-етичні норми суспільства. Світ української дитячої преси з кожним роком розширюється і сприяє не тільки всебічному розвитку дитини, а й формує свідомість нового покоління. Адже сучасні діти не хочуть залишатися осторонь від  тих подій, що відбуваються у світі. Тому саме від улюблених журналів і газет вони очікують відповіді на свої запитання.

Нині дитячі періодичні видання вирізняються хорошою поліграфічною якістю, яскравим художнім оформленням, тематичною різнобарвністю. Читання дитячої періодики вводить дитину в своєрідний світ поєднання  інтелекту і гри, вчить цікавитися новими подіями та явищами, перейматися суспільними проблемами, брати участь у спільній справі (конкурси, вікторини, колекціонування), а значить готує її до активної громадської участі в майбутньому. В наш час дитяча періодика здатна замінити дитячі енциклопедії, задачники, розмальовки, адже багато журналів особливу увагу звертають саме на розвиток інтелекту дитини, його творчих здібностей.


Сьогодні у мандрівку світом дитячої періодики вирушили учні  другого класу Нижньострутинського ліцею. 

Зокрема "Барвінок рекомендує"  для ознайомлення :

Класика дитячої періодики – літературно-художній і загальноосвітній журнал для дітей молодшого шкільного віку  –  «Барвінок». Виходить з 1928 року як «Жовтеня», а вже перший повоєнний  номер вийшов у 1945 році у Києві під назвою «Барвінок».




Витримав іспит часом і на сьогодні залишається улюбленим серед  дошкільнят і молодших школярів літературно- художній журнал «Малятко» (видається з 1960 року КП «Редакція журналу «Малятко»).




З 2005 року ТОВ «Дитячий міжнародний журнал «Пізнайко» видає два журнали: «Пізнайко від 2 до 6» та «Пізнайко від 6».



Багато цікавого та корисного знайдуть дошкільнята та молодші школярі на сторінках розважально-пізнавального журналу «Яблунька». Видається з 1997 року («КП Редакція журналу «Дім, сад, город») 6 разів на рік.




А казки, віршики, сміховинки, ігри та жарти для малюків «Дзвіночка» супроводжуються смішними ілюстраціями. Кожен номер видання демонструє високу культуру друку.




Доступні розповіді про Бога, церкву, віру, милосердя пропонує християнський журнал «Зернятко» львівського видавництва «Свічадо», орієнтований на дітей віком 6-12 років.


Немає коментарів:

Дописати коментар