середу, 29 січня 2020 р.

Історія повторюється, якщо її не пам’ятати

29 січня 1918 року назва невеликої станції, що розташована на Чернігівщині уздовж лінії Бахмач – Київ, ознаменувала відлік нового духовного злету нації, який уже протягом століття є національним символом для десятків поколінь борців за свободу та незалежність. Лише 300 українських юнаків – добровольців виступили на захист Української Народної Республіки і прийняли на засніженому чернігівському полі нерівний бій із майже п’ятитисячною армією більшовиків.
Нагадати про ці події молодому поколінню  вирішили і ми, провівши годину мужності  «Крути-молода кров». Також присутні переглянули фільм «Крути: як відрізнити історичну правду від міфу» (https://www.youtube.com/watch?v=xybRYKypzrg) і ознайомилися з книгами цієї тематики.
Дуже важливо правильно подати інформацію,  даючи поле для роздумів. Історична значимість події не підлягає сумніву, але є ще один дієвий фактор, який варто розуміти – деякі учасники боїв під Крутами не набагато старші за сучасних старшокласників. І ми повинні допомогти молоді усвідомити, що це не міфічні чи вигадані персонажі, про які пишуть в книжках, це реальні люди, які зробили те, за що їх пам'ятають й досі.

                           І пам’яті свічка горить не згаса
І 300 сердець – наша гордість, краса.
Під Крутами квіти, “Реквієм” спів…
Пам’ятай, Україно, патріотів синів!


Немає коментарів:

Дописати коментар