четвер, 19 березня 2020 р.

Ліна Костенко. Поетеса епохи

Віддай людині крихітку себе.
 За це душа наповнюється світлом.
Л. Костенко
Сьогодні ми відзначаємо День народження видатної української поетеси Ліни Василівни Костенко. 19 березня вона зустріла свою 90-у весну.

Це ім’я не потребує ніяких рекомендацій, його знають навіть ті, хто ніколи не належав до числа шанувальників поезії. Адже ця жінка – не просто поетеса, книги віршів якої перекладені багатьма мовами, здобули визнання в усьому світі, вона – явище, творчість її варта цілої літератури. 



 В нашій світлиці ще на початку тижня була організована книжкова виставка під назвою «Політичної біжутерії не ношу!», присвячена життю та творчості Ліни Костенко. Ще 17 березня до бібліотеки завітала активна користувачка та шанувальниця творчості Ліни Костенко, переможниця І етапу конкурсу «Найкращий читач 2017» - Софія Костишин.

У зв’язку з обставинами, які дуже обмежують наші можливості, для відзначення такої важливої події, ми скористалися методом дистанційної взаємодії з нашими користувачами. Вибравши вірші, які по тих чи інших мірках, на наш погляд, могли б зацікавити відвідувачів,  ми розіслали їх активним користувачам та отримали відповіді, з яких змогли зробити висновок, що Ліну Василівну знають, про неї пам'ятають, цікавляться нею і її творчістю...

Немає коментарів:

Дописати коментар