неділя, 26 квітня 2020 р.

Чорнобиль - наша пам'ять, наш біль

    Берег Прип'яті. 26 квітня 1986 року. Тихої весняної ночі на 4-ому енергоблоці Чорнобильської атомної електростанції прогримів вибух.

Горе спіткало не лише Україну та український народ, радіаційна хмара пройшлася по всій Планеті і захопила інші держави, але про це дізналися не зразу. Це була таємниця вищих ешелонів влади колишнього Радянського Союзу. Через кілька днів про аварію на 4-ому енергоблоці повідомили ЗМІ. 


 Зараз знову "страждає" чорнобильська земля, знову від пожежі, знову величезних масштабів... Але тепер через людську байдужість... Через підпал трави та сухого листя зайнялися дерева, вогнем охоплено велику площу лісу. Дана проблема стосується не тільки території Чорнобиля, вона дуже поширена і в нашому районі, навіть у нашому селі. Наслідки жахливі! І дуже шкода, що люди не задумуються над своїми вчинками.

  Ми також приєднуємося до вшанування Дня пам'яті Чорнобильської катастрофи. В нашій світлиці було організовано книжкову виставку під назвою: "Чорнобиль - наша пам'ять,наш біль". Через умови карантину користувачі можуть переглянути її онлайн на нашому сайті.  

 Від цієї страшної дати минуло вже чимало часу, але... розслаблятися не можна.... На долю нашого покоління випало ще одне непросте випробування під назвою "COVID - 19". Це також катастрофа всесвітнього масштабу, також забрано величезну кількість людських життів, а ні кінця, ні краю ще не видно...
Можливо нам усім час стати відповідальнішими
 і уважнішими до себе і до своєї землі?!  

Немає коментарів:

Дописати коментар