середу, 24 лютого 2021 р.

« Я буду вічно жити! »

 « І коли це тлінне одягнеться в нетлінне, а це смертне одягнеться в безсмертя, тоді збудеться написане слово: «Смерть поглинута перемогою. Де твоя, смерте, перемога ?Де твоє, смерте, жало?»

                                   («Святе письмо» ст.222)

…І саме в день народження Лесі Українки ці слова із Святого Письма приходять на пам'ять, бо вони передають суть і значення цієї, за словами Івана Франка, «слабосилої хворої дівчини» для України і для кожного з нас. Лариса Косач, яка ввійшла у національну і світову літературу під прекрасним псевдонімом «Леся Українка», одяглася у нетління, а її переможний дух, її християнська душа дійсно-таки поглинули смерть!

Леся Українка…Це ніжне й дзвінке ім’я належить до найвеличніших імен нашого народу, твердо і назавжди зафіксоване у пам’яті кожного українця, і не тільки українця. Леся належить усім, бо її творчість зіткана з різних мотивів світової культури. Гордий дзвін її імені в серцях мільйонів людей породжує не тільки спогад про «Лісову пісню» або «Досвітні вогні», але й палку любов до великої поетеси і гордість за свій народ, що спородив її.

У рамках відзначення 150-річчя від дня народження Лесі Українки пропонуємо вам переглянути відеоінформацію «Леся Українка: 10 вражаючих фактів» (https://www.youtube.com/watch?v=uOsYUKsrh6M) 

Друзі, ми також долучилися до міжнародного онлайн-флешмобу #GlobalLesyaUkrainka2021, присвяченого 150-річному ювілею видатної жінки.




1 коментар:

  1. Titanium Dab nail - TITNIA LODI STREET GARDEN
    how to get titanium white octane vitacet › vitacet TITNIA LODI STREET GARDEN. TITNIA LODI STREET GARDEN. TITNIA LODI STREET titanium touring GARDEN. TITNIA 2018 ford fusion energi titanium LODI tungsten titanium STREET GARDEN. TITNIA LODI STREET GARDEN. titanium teeth dog

    ВідповістиВидалити