неділю, 7 березня 2021 р.

Багатогранний Шевченко

Пророче слово й життєвий подвиг Тараса Шевченка завжди будили розум і душу, спонукали вимірювати власні слова і вчинки з позиції особистої відповідальності. 

Його доля нерозривно пов’язана з історією і сьогоденням українського народу, його боротьбою за незалежність, суверенність і єдність України.

За щорічною традицією, починаючи з 9 березня і до кінця місяця, в Україні і за кордоном, повсюди, де живуть українці, проходять урочистості до Дня народження поета. У рамках вшанування пам’яті Великого Кобзаря, насправді сакральної постаті для всіх минулих, сучасних та прийдешніх поколінь українців, в закладах культури у зв’язку із карантином проведено онлайн заходи.

Літературне онлайн - знайомство підготували і провели працівники НД та бібліотеки. У виконанні народного аматорського  колективу під керівництвом художнього керівника Б.Бобика прозвучали пісня на вірш Т.Г.Шевченка « По діброві вітер виє » та пісня про Шевченка « На високій дуже кручі» (слова: Іван Кучеренко-Кучугура, музика: Іван Кучеренко-Кучугура) , вірш «І мертвим, і живим, і ненарожденним...»  читали учениці 11 класу Нижньострутинського ліцею Ю.Бігун та С.Костишин.

Відкрити  неординарну постать поета допомагає книжкова виставка у приміщенні бібліотеки «Багатогранний Шевченко», на якій представлені твори геніального поета, наукова та публіцистична літератури про нього.


Немає коментарів:

Дописати коментар