четвер, 20 травня 2021 р.

Спадщина творчого роду.


Вишиванка з давніх давен є основним елементом українського національного одягу. Вишиті візерунками сорочки – відображення цінностей, традицій, культури та історії нашого народу. Сьогодні, 20 травня, відзначається  Всесвітній день вишиванки – свято, яке покликане зберегти споконвічні народні традиції створення та носіння етнічного вишитого одягу. Ювілейний, уже 15-й, День вишиванки присвячено етномузиці та екологічним питанням.


Активні читачки нашої бібліотеки придумали і втілили в життя вишивану інсталяцію 
«Мати і дитя». 

Мати – наша ненька Україна, дитя – ми всі її діти. 



У фонді бібліотеки бажаючі знайдуть багато схем вишивок на чоловічі, жіночі чи дитячі сорочки. А наші сільські майстрині, користувачі книгарні, з радістю поділяться досвідом, підкажуть, порадять.


Не втрачаймо своєї автентичності! Не забуваймо наші звичаї та традиції!Ми переживаємо дуже складний час, час зла та насилля. Ми не вибирали ні часу, ні країни, в якій народились, ні народу, з яким живемо, але за нами є завжди вибір: бути або ж не бути Людиною. Думаю, якщо ми слухатимемо своє серце і житимемо згідно з його прагненнями, то зможемо подолати зло та створити умови для гідного життя у власній чудовій країні. Ніколи не втрачаймо надії і віри в краще, тому що після найтемнішої ночі завжди буває світлий день, і навіть після найсильнішої зливи яскраво світить сонце!

Немає коментарів:

Дописати коментар