пʼятницю, 21 травня 2021 р.

Мій друг Світлофор


З огляду на той факт, що останнім часом все частіше трапляються різні ДТП за участю не тільки водіїв, а й пішоходів, виникла серйозна необхідність вивчення правил дорожнього руху. З причини того, що дитячий мозок вбирає інформацію подібно до губки, починати вивчення найкраще в ранньому віці. Найкраще знання засвоюються тоді, коли вони викладаються в ігровій формі та підкріплюються цікавими заняттями у вигляді семінарів, ігор або вікторин.

Саме такий цікавий і веселий інформаційний захід у вигляді вікторини пройшов сьогодні у 4-Б класі нашого ліцею. Ми були почесними гостями і групою підтримки для команд.

Змагались дві команди : "Водії"(хлопчики) та "Пішоходи"(дівчатка).

- Що таке зебра?

- Для чого потрібен світлофор?

- Яка різниця між світлофором для водіїв і для пішоходів?

- Як правильно переходити дорогу?

- Які є знаки ?

- Для чого потрібні острівці безпеки?...і ще багато інших.

Всі питання вікторини були поділені на блоки. В кінці кожного блоку підводився підсумок за результатами відповідей учасників команд. З невеличким розривом у 2 бали перемогли "Водії". А "Пішоходів" підбадьорили солодкими призами. 

Захід показав, що всі учні в достатній мірі знають правила дорожнього руху, володіють навичками поведінки на вулиці, дорозі, вміють знайти вихід з будь-якої ситуації, пов’язаної з дорожнім рухом, адже саме від таких знань та вмінь залежить їх життя. 

Безпечне майбутнє молоді – це показник культури нації.

Немає коментарів:

Дописати коментар